„Când am venit la Parlament, dna Greceanîi m-a întrebat: „Dle președinte, vreți dvs să vorbiți primul sau procurorul?” Asta e unicul element de unde am aflat. I-am spus atunci dnei Greceanîi că eu am multe treburi și haideți vin cu un mesaj la început, apoi rămâneți cu procurorul. Eu nu discut cu procurorul. Eu i-am semnat Decretul și gata. Nu are ce umbla pe la Președinție. El este independent. Ei trebuie să funcționeze așa cum ei consideră”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune „Moldova1”.

Amintim că, luni, 16 septembrie, președintele Igor Dodon a ținut să vină în plenul Parlamentului cu o adresare către deputați în deschiderea sesiunii de toamnă-iarnă. Șeful statului s-a arătat nemulțumit de activitatea unor ministere, abordările confuze și lipsa de inițiativă a acestora. „Înțeleg că lupta cu marea corupția este în sarcina Procuraturii Generale, care înțeleg că și azi va veni aici în Parlament”, a declarat Dodon de la tribuna Legislativului.

La scurt timp, procurorul general interimar a venit în plenul Parlamentului, cerând ridicarea imunității pentru deputatele Partidului Șor Marina Tauber și Reghina Apostolova. Demersul lui Dumitru Robu a fost susținut cu 56 de voturi.

În urma acestor evenimente, opoziția parlamentară a declarat că Procuratura Generală este controlată politic de șeful statului Igor Dodon și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase. La rândul său, procurorul general interimar a respins acuzațiile. 

„Dvs solicitați ca eu să dau aprecieri la concluzia președintelui. Eu nu o să comentez politicul. Niciodată nu raportez nimănui despre acțiunile organului de urmărire penală, inclusiv a procurorului general”, a declarat Dumitru Robu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!