„Crucifixe sunt în multe inspectorate din țară, în memoria celor căzuți pe Nistru și la datorie. O să mă duc și în afara țării și veți găsi crucifixe în instituții de drept”, a spus Năstase la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Moderatoarea l-a confruntat: „Dacă Igor Dodon făcea una ca asta, îl criticați”.

„E nedrept să faceți asemenea acuzații! Eu n-am făcut-o pentru PR sau scop electoral. Eu am analizat ce se face în bisericile noastre. Știți cazul Dereneu? Nu știu cum de rezolvat când doi preoți se ceartă între ei. Dacă intervii pe o parte sau pe alta ești rău. Am vrut să dăm un semnal de unitate. Eu nu am implicat biserica în politică!”, a spus ministrul.

Șeful de la Interne a fost întrebat de ce a făcut acest gest în prag de campanie.

„Eu sunt un om bine intenționat. Niciodată nu mi-am propus să fac PR din lucrurile sfinte. Ideea asta mi-a apărut la început de mandat și ea mi-a fost întărită după ce am fost și am văzut crucifixe în România și Germania. Am făcut acest gest din cele mai bune intenții, multă lume l-a apreciat. N-a fost ușor să ai în același loc doi mitropoliți. A durat ceva timp. Eu plec la final de 100 de zile cu sufletul împăcat. Dacă m-aș întoarce înapoi, tot așa aș fi făcut”, a conchis Andrei Năstase.

Amintim că înălțarea crucifixului pe holul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc duminică, 15 septembrie, în prezența Mitropolitului Moldovei și cel al Basarabiei. La eveniment au fost chemați și mai mulți angajați ai instituției, care s-au alineat în fața oficialilor, în timp ce afară, avea loc un protest al ateilor. Ministrul Andrei Năstase nu a ieșit în fața mulțimii, dar a menționat că funcția i-a fost dată de Dumnezeu și că va conduce acest Minister atât cât vrea Dumnezeu. 
Pe 16 septembrie, Renato Usatîi a venit la MAI cu o cruce de lemn. „Am înțeles că crucea cea instalată în prezența mitropoliților nu este mobilă. Deci este o problemă. Ne-am gândit să-i facem un dar lui Năstase ca să-i fie mai ușor când merge în teritoriu”, a ironizat Usatîi și a scos crucea din portbagajul mașinii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!