„Acest Cebotari își dă prea multă importanță. Am lucruri mult mai importante decât a face așa ceva. Eu nu sunt Plahotniuc, Pânzari sau Cavcaliuc. N-are nicio șansă să mă întreacă la cât de mult am fost eu urmărit, interceptat. Nu dădeam pe nimeni în judecată pentru că nu aveam încredere. Nici acum nu am foarte multă încredere în instanța de judecată, dar o asemenea acuzație este foarte gravă. Îl dau în judecată”, susține Andrei Năstase.

Totodată, ministrul de Interne a precizat că nu a urmărit ce a spus Vladimit Cebotari, dar va ruga un coleg avocat să se ocupe de acest lucru. „Eu n-am urmărit inepțiile acestui individ. Nu am timp pentru astfel de inepții, dar am să-l rog pe un coelg de-al meu avocat să se ocupe de acest individ (n.r. - Vladimir Cebotari)”, a adăugat vicepremierul Andrei Năstase.

Tot în cadrul emsiunii „Politica Nataliei Morari”, ministrul Năstase a spus că știe unde se află Vlad Plahotniuc, dar a refuzat să ofere detalii pe motiv că ar încălca anumite drepturi. „Am întrebat la FBI unde e Plahotniuc. E undeva anume. Nu vreau să-i încalc drepturile până nu e dat în căutare internațională. Nu vreau și nici nu pot. Eu zic ca în cazul lui Plahotniuc, trebuie să lăsăm pe alții să-și facă treaba. Dacă puteam da numele, bineînțeles că făceam și o fotografie”, a precizat Năstase.

Precizăm că înainte de a i se ridica imunitatea, democratul Vladimir Cebotari a vorbit de la tribuna centrală a Parlamentului despre învinuirile care i se aduc, Hotărârile Guvernului și ale Parlamentului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, dar și despre presiunile ministrului de Interne, Andrei Năstase.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!