Ofițerii de presă ai Procuraturii Generale au spus că au fost ridicate mai multe documente și telefoane. După finalizarea perchezițiilor, persoanele vizate vor fi audiate în calitate de bănuiți.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru TV8 că nu poate oferi detalii până nu vin grupurile de lucru cu materialele ridicate de la percheziții, dar a precizat că printre cei vizați sunt foști viceminiștri și reprezentanți ai unor agenții publice.

Procurorii anticorupție au făcut mai multe perchezitii, joi seara, 19 septembrie, la domiciliul deputatului democrat Vladimir Cebotari. Perchezițiile au avut loc în dosarul intentat de autoritați privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, scrie Ziarul de Gardă.

Amintim că în baza acestui dosar, procurorul general interimar Dumitru Robu a solicitat Parlamentului ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari. Cererea procurorului general a fost acceptată și Cebotari a rămas fără imunitate.

Anterior deputatul Alexandru Slusari a enumerat câteva persoane care au făcut parte din Comisia de concurs pentru selectarea concesionarului Aeroportului Chișinău și s-ar face vinovate de ilegalitățile admise: fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr, ex viceministrul Economiei Tudor Copaci, Angela Susanu, fost director adjunct al Agenției Proprietăți Publice, Maria Șendilă, șef-adjunct al Direcției administrarea proprietății publice din cadrul Agenției Proprietății Publice.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!