Pentru alegerile locale generale CEC va tipări, pe hârtie opacă, patru tipuri de buletine de vot, care se vor distinge după culoare. Buletinul de vot pentru alegerea primarului satului/orașului va fi de culoare roză, pentru alegerea primarului municipiului Bălți și a primarului general al municipiului Chișinău – violet, pentru alegerea consilierilor în consiliile sătești, orășenești (municipale) – gri afumat, pentru alegerea consilierilor în consiliile raionale (municipale Bălți și Chișinău) – bej.

În aceeași zi cu alegerile locale generale, în patru circumscripții din Republica Moldova se vor desfășura alegerile parlamentare noi. Buletinul de vot pentru alegerea deputaților pe circumscriție se va distinge de cele pentru alegerilor locale doar prin culoare. Aceasta va fi cafeniu pal.  21 de candidați au depus actele pentru a fi înregistrate în cursa pentru șefia capitalei. Până vineri, 20 septembrie doar șapte candidați au fost înscriși oficial. În următoarele zile, membrii Consiliului Electoral al Circumscripției municipale Chișinău urmează să se expună asupra celorlalte cereri.

Pe 20 octombrie, odată cu alegerile locale generale, vor avea loc și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții: Nr.17 - Nisporeni; Nr. 33 - suburbiile din Chişinău; Nr.48 - localităţile din regiunea transnistreană şi circumscripţia Nr. 50 - Europa de Vest. Aceste circumscripții au devenit vacante după ce deputații Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic și-au depus mandatele de deputați, iar Andrei Năstase și Maia Sandu au ales funcțiile de prim-ministră și, respectiv, vicepremier.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!