Problemele de demografie, serviciile de sănătate reproductivă, dezvoltarea și consolidarea serviciului de colcoscopie au fost abordate în cadrul întâlnirii cu Alanna Armitage, directorul regional UNFPA.

Totodată, oficialii de la Organizația Mondială a Sănătății, Zsuzsanna Jakab, directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, noul director ales al OMS pentru regiunea europeană, și-au reiterat disponibilitatea de a oferi suport tehnic Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în domenii prioritare, precum resursele umane în sănătate, sistemul de asigurări medicale și medicamente. Ala Nemerenco a apreciat deschiderea și operativitatea cu care Biroul OMS de la Chișinău răspunde necesităților actuale ale Ministerului.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!