„Dumnealui o să fie citat la organele de urmărire penală. Dacă nu o să se prezinte, o să întreprindă acțiuni de a se eschiva de la urmărirea penală, o să întreprindem toate acțiunile prevăzute de procedura penală. Dacă o să fie temeiuri nemijlocit de reținere, o să fie reținut”, a declarat Dumitru Robu.

Întrebat ce probe a încercat să distrugă Petru Jardan, procurorul general interimar a refuzat să ofere un răspuns exact. „Luând în considerație că sunt efectuate acțiuni de urmărire penală, nu o să menționăm care probe s-a încercat de a fi nimicite. Sunt întreprinse acțiuni de a înstrăina bunurile rezultate din infracțiune”, a menționat el.

Dumitru Robu a spus că, în afară de perchezițiile de la Aeroportul Internațional Chișinău, de la domiciliul și biroul lui Vladimir Cebotari, oamenii legii au descins și în alte locații. „La toate persoanele nemijlocit implicate în concesionarea aeroportului, la toate persoanele vizate. Nu o să dau nume”, a subliniat acesta.

În data de 20 septembrie, deputatul Partidului Șor Petru Jardan a fost lipsit de imunitate parlamentară. Amintim că acesta a spus că este în România și că va reveni în câteva zile.

Potrivit Procuraturii Generale, Petru Jardan este bănuit că, în perioada 2012-2014, atunci când deținea funcția de director interimar al Aeroportului Internațional Chișinău, ar fi comis abuz de serviciu, prin faptul că ar fi creat condițiile necesare pentru concesionarea aeroportului. Mai mult, pe când era membru al Grupului de lucru pentru elaborarea studiului de fezabilitate al acestui parteneriat public-privat, deputatul ar fi acționat în interesul unui grup criminal organizat și ar fi indicat condiții de concesionare în defavoarea statului. „Aceasta a inclus și păstrarea taxei de modernizare de 9 euro per pasager la plecare pentru concesionar, dar și necesitatea selectării concesionarului prin concurs închis”, a mai menționat instituția într-un comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!