De asemenea, pentru a evita stresul ambuteiajelor, blocajelor și comportamentului agresiv din trafic, conducătorii auto sunt îndemnați să pornească la drum cu o rezervă de timp, întrucât pe vreme de ploaie traficul se poate complica.

Totodată, polițiștii subliniază că în situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie este necesară păstrarea unei distanțe mai mari între mașini, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autoturismului, pentru evitarea acvaplanării.

Șoferii sunt atenționați să nu blocheze intersecţiile, să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

De asemenea, oamenii legii subliniază că toți conducătorii auto sunt obligați să se asigure că nu stropesc pietonii și că dau dovadă de un comportament adecvat. 

Totodată, pietonii sunt rugați să traverseze strada doar prin locurile marcate corespunzător.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!