Vladimir Voronin, despre coaliția de guvernare: „Au numit-o dezoligarhizare, iar acum se face dedodonizare”

Vladimir Voronin, despre coaliția de guvernare: „Au numit-o dezoligarhizare, iar acum se face dedodonizare”

Coaliția de guvernare nu are niciun sens, iar scopul lui Igor Dodon este de a o menține până la următoarele alegeri care l-ar propulsa pentru un nou mandat în fruntea statului. Declarația a fost făcută de liderul comunist, Vladimir Voronin în cadrul emisiunii Punctul pe azi de la TVR Moldova.

„Această coaliție este un non-sens. Am fi aflat oricum totul despre frauda bancară, pentru că timpul le așează pe toate la locul lor. Coaliția aceasta s-a format numai pentru a se menține la guvernare și o parte și altă. Au numit-o dezoligarhizare, iar acum se face deDodonizare. Ei nici dezoligarhizarea nu au terminat-o. Să se uite în oglindă, să vadă cine sunt”, a spus Voronin.

Comunistul susține că mariajul politic dintre cele trei partide ar putea dura până la următoarele alegeri prezidențiale:

Publicitate

„Mariajul ar putea dora până când Dodon va obține al doilea mandat de președinte. El s-a înconjurat cu instituțiile de forță, cu organele de anchetă. El fiind cândva ministru al economiei, iar doamna cocoțată în fruntea Parlamentului, fiind cândva prim-ministră, tot blocul social-economic i l-au transmis Maiei Sandu. Iar ei, specialiști în economie s-au așezat în fotolii pentru că e mai ușor și așa își ridică ratingul și se pregătește pentru prezidențiale”.

Mai mult, Voronin nu exclude că cei din blocul ACUM ar fi fost constrânși să se alieze cu socialiștii.

„Cei din blocul ACUM fie nu înțeleg, fie sunt obligați de cineva. O venit de la Moscova Cozac, Hahn de la UE, reprezentant de la Casa Albă, apoi s-au unit ei. Nu s-a mai primit ea în mod natural, de voia lor. Se vede că au fost constrânși”, a conchis fostul președinte al țării.

Vineri, după finalizarea lucrărilor celui de-al II-lea Forum Economic moldo-rus, Igor Dodon a declarat că alianța de guvernare este foarte fragilă. Președintele țării a subliniat că își dorește ca alianța de guvernare să reziste.

Pe 16 septembrie Acordul de colaborare dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM a fost prelungit printr-un nou acord. Deputați din cele două formațiuni au subliniat că cele două componente ale guvernării sunt gata să conlucreze în continuare.

AGORA amintește că președintele Igor Dodon a subliniat de mai multe ori că alianța de guvernare trebuie să semneze un angajament pentru colaborarea ulterioară.

Anterior, Igor Dodon spunea că acordul de colaborare ar urma să fie semnat, până la finele lunii iulie, de toți deputații din blocul ACUM și PSRM, de șefa Executivului, Maia Sandu, de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și de președintele Igor Dodon.

Amintim că, în data de 8 iunie, socialiștii și cei din blocul ACUM au semnat un acord temporar. Mai exact, aceștia s-au înțeles că vor vota conducerea Parlamentului în frunte cu Zinaida Greceanîi, că vor învesti un Guvern condus de Maia Sandu, că vor demite directorii mai multor instituții și că vor vota declarația cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal