Protagoniștii evenimentului sunt în exclusivitate motocicliști piloți de motociclete clasice, de colecție dar și modificate și custom. Aceștia respectă un dresscode dedicat stilului clasic gentleman (cravată, papion, pantofi, mustață etc.).


Potrivit organizatorilor, DGR reprezintă un concurs de eleganță și stil pentru cultura motociclismului, pentru care piloții trebuie sa dea cel mai bun exemplu de comportament în traficul rutier, pe un traseu bine determinat, cu respectarea tuturor regulilor circulației rutiere și siguranței în trafic, cu echipă de medici și mașină de suport tehnic pentru evacuarea motocicletelor în caz de defecțiuni.


Fiecare călătorie din cele 648 de orașe este organizată de „gazdele evenimentului” care au obținut o acreditare în prealabil, de la fondatorii DGR și fiecare oraș este limitat la un singur ride (o singura ieșire).

„Fiind un eveniment de nișă, încercam să respectăm maxim regulamentul global referitor la tipul motocicletelor si dresscode, iar cei care nu au în proprietate o astfel de tehnica dar doresc sa se alăture acestei cauze nobile sunt bineveniți să susțină piloții cu donații dedicate sau unui participant sau a evenimentului per general”, spun organizatorii.


Donațiile pot fi făcute pe website-ul DGR www.gentlemansride.com, unde sunt și informațiile despre fondurile acumulate pe fiecare oraș în parte, dar și lista participanților. Toate donațiile sunt făcute direct în conturile fundației de binefacere.


În 2018, DGR a reușit sa adune 6.2 milioane de dolari cu un total de 114.000 de piloți înregistrați, iar participanții din Chișinău au acumulat 1246.44 de dolari americani, cu un total de 29 persoane înregistrate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!