Potrivit ei, Procuratura trebuie să lucreze împreună cu organele de drept din SUA, pentru a confisa proprietățile lui Plahotniuc.

„Pe partea ce ține de furtul miliardului, anumite personaje care au beneficiat de furt au proprietăți semnificative pe teritoriul SUA. Vom lucra cu Procuratura și cu organele din SUA ca să se înghețe și să fie confiscate proprietățile beneficiate din furtul miliardului. Și dacă e să vorbim mai concret, este vorba de Vlad Plahotniuc, care are acolo proprietăți și trebuie să întoarcă statului ceea ce a furat”, a declarat Maia Sandu presei, într-o conferință de presă susținută după revenirea la Chișinău.

Citește și: Despre cooperare, investigarea fraudei bancare, presă și securitate. Maia Sandu a prezentat rezultatele vizitei sale în SUA (VIDEO)

Amintim că, recent, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase, a declarat că la Washington s-a reușit punerea pe agenda relațiilor moldo-americane chestiunea investigării furtului miliardului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!