Valeriu Munteanu a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală și Consiliul Electoral de Circumscripție în care cere sancționarea lui Andrei Năstase.

„Fără să aștepte decizia de înregistrare, Andrei Năstase „s-a lansat” în campania electorală, realizând personal și împreună cu colegii săi de bloc electoral, în contrasens cu legea electorală, acțiuni ce sunt asimilate „agitației electorale”, încălcându-se astfel prevederile Codului Electoral”, a menționat în sesizare Valeriu Munteanu.

„După ce s-a început deja fraudarea alegerilor prin intimidarea contracandidaților, prin dosare penale deschise împotriva unora dintre ei, ACUM, Andrei Năstase comit o nouă ilegalitate. Deși nu e înregistrat încă oficial în cursă, fură startul campaniei electorale și își lansează azi oficial candidatura, în cadrul unei manifestații pompoase la Teatrul Verde din capitală. Dacă acum la startul campaniei începe cu ilegalitați, cum o sa facă el când ajunge primar? O sa facă așa cum a făcut ca ministru, abuzuri, șantaj, intimidări și peste toate pune un imens crucifix, în speranța să îi ierte păcatele Cel de Sus pentru nelegiuirile pe care le face”, a adăugat Vladimir Cebotari într-o postare pe Facebook.

Andrei Năstase nu a comentat, deocamdată, acuzațiile ce i se aduc.

Amintim că, în total, la șefia capitalei pretind 21 de persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!