Întrebat despre eventuale coaliții ale PDM-ului cu alte partide, Alexandru Jizdan a spus: „Este prematur de a face astăzi niște prognoze politice de schimbare a guvernării. În timp, ei nu vor rezista. O să ajungem într-o perioadă când la ușa noastră se va bate. PDM nu a bătut la ușa nimănui, nu a cerșit o altă guvernare de la nimeni. Vor fi propuneri, ne vom așeza, vom discuta, vom întreba oamenii din partid ce își doresc ei. Noi, prin prisma timpului, vom vedea cum va evolua viața politică din RM. Într-o perioadă anume noi vom începe discuțiile”.

Secretarul general al PDM a mai spus că Partidul Democrat a pierdut guvernarea din cauza războiului hibrid care „a explodat”.

„Acea impotență politică de care dă dovadă azi guvernarea va începe să acumuleze și împotriva lor multă energie negativă. Peste 180-200 de zile ei vor fi taxați mult mai dur. Vine iarna, vin facturile pentru energia electrică, lumea aștepta reduceri la gaz. Războiul ăsta hibrid și-a făcut efectul, a putut demoniza PDM. Astăzi nu mai există liderul politic al Partidului Democrat din acea vreme. Unii din cei care au venit în politică doar pentru că au luptat cu ex-guvernarea PDM, azi se îneacă în saliva lor. Am impresia că azi sunt în căutarea unei noi jertfe. În țară lumea așteaptă altceva. Lumea vrea liniște”, a adăugat acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!