„Se putea și mai bine, dar oricum este altă țară. Dacă comparăm cum era acum 100 de zile, este cerul și pământul. Țara este mult mai liberă, în țară se văd deja direcțiile de dezvoltare”, a declarat deputatul PPDA Alexandru Slusari.

„Este nevoie să lucrăm acum la bugetul pentru anul viitor, ca și componenta socială, dar și de dezvoltare economică să se regăsească foarte clar acolo. Este foarte bine că au fost deblocatele relațiile atât în vest, cât și în est cu partenerii de dezvoltare. Le doresc succes tuturor colegilor din Guvern”, a spus socialistul Ion Ceban.

„Ceea ce observăm este o bălăceală absolută într-o intenție de răzbunare cu fosta guvernare și încălcare de legislație și toate procedurile care pot să existe.  Ca să nu mai vorbesc de alte lucruri care îmi par stânjenitoare. Vorbesc de anumite declarații ale unor miniștri din actualul Guvern. Vorbesc de reconstrucția drumurilor de la biserici la cimitire, referitor la mustul în școli ș.a.m.d., lucruri care mă fac să cred că actuala guvernare a eșuat în primele 100 de zile”, a menționat democrata Monica Babuc.

„S-au întâmplat și lucruri mult mai tangibile, cum ar fi deblocarea asistenței financiare internaționale, creșterea încrederii partenerilor externi, s-a reușit creșterea salariilor pentru medicii de gardă. Mi-aș fi dorit să avem rezultate mult mai bune, dar în pofida tuturor dificultăților, Guvernul a reușit să stabilească niște relații foarte bune cu partenerii externi, inclusiv acel acord cu FMI”, a declarat deputatul PAS Mihail Popșoi.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit la data de 8 iunie, chiar în sala de plen a Parlamentului. La ceremonie au participat deputații socialiști și cei din blocul ACUM. Evenimentul a fost urmărit și de partenerii de dezvoltare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!