Octavian Țîcu: „Andrei, dă-te la o parte, rămâi la MAI și continuă reforma pe care ai început-o”

Octavian Țîcu: „Andrei, dă-te la o parte, rămâi la MAI și continuă reforma pe care ai început-o”

Deputatul Octavian Țîcu, care a anunțat că pretinde la funcția de primar al capitalei, îi cere lui Andrei Năstase să se retragă din cursa electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie și să rămână la șefia Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

„Andrei, dă-te la o parte, rămâi la MAI și continuă reforma pe care ai început-o. Rămânerea ta în cursă îmi întărește convingerea că ești Soluția lui Dodon pentru Chișinău”, a scris Octavian Țîcu pe pagina pe facebook.com. Țîcu afirmă că a refuzat să candideze în 2018 pentru Primăria Chișinău din partea PAS, deoarece a considerat că Andrei Năstase merită mai mult funcția de primar.

„L-am susținut pe Andrei Năstase și PPDA din momentul în care și-au asumat cu mult curaj și determinare lupta împotriva regimului Plahotniuc. L-am criticat când a cedat în favoarea Maiei Sandu la președinție în 2016, la fel cum am refuzat să fiu primar din partea PAS în 2018, pentru că am considerat în ambele cazuri că meriți mai mult aceste funcții. Am organizat împreună proteste și am stat pe baricadele luptei împotriva regimului Plahotniuc. Dar nu pot accepta jocul în care ai intrat cu Dodon – votul de la APCE, cazul Curtea Constituțională, cârdășia de la MoldovaGaz și alte acțiuni la care poate mă voi referi odată”, mai scrie Octavian Țîcu.

Publicitate

Totodată, deputatul menționează că PAS și Partidul Platforma DA au dus la resetarea politică a lui Igor Dodon și a PSRM, care actualmente se erijează în ipostaza de mari luptători pentru dezoligarhizare și salvare a Republicii Moldova.

„Acest lucru nu mai poate continua, lucru pe care mi l-am asumat atunci când am decis să-mi depun candidatura la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Este ultima redută pe care oamenii liberi ai Chișinăului o au de apărat în fața avalanșei PSRM, care din cauza politicianismului sectar PAS-PPDA a preluat inițiativa politică în Moldova. De aici, împreună cu Blocul ACUM și alte partide pro-europene vom reuși o coalizare care să aducă RM pe făgașul românesc și european, dacă Blocul ACUM va înțelege acest lucru”, precizează Țîcu.

Deputatul a părăsit pe 18 septembrie fracțiunea PPDA din Parlament, exprimându-și regretul că în rândurile blocului ACUM nu există o coeziune sănătoasă. A doua zi, acesta a depus actele pentru înregistrarea în cursa pentru șefia capitalei din partea Partidului Unității Naționale (PUN).

Andrei Năstase a depus actele pentru a fi înregistrat în lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău, din partea Blocului Politic ACUM. Năstase încă nu a comentat delcarația lui Țîcu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal