„Ceea ce am văzut în acest e mai rău decât a fost acum doi ani sau acum cinci ani. S-a dezvoltat piața agricolă din acest sector, s-au intensificat parcările de mașini cu materiale de construcție, vom solicita intervenția Inspectoratului Fiscal în acest sens. Albia râului Bâc s-a transformat în toaletă publică în acest sector. Acolo era imposibil de respirat, e toaletă publică”, a declarat Iuliana Cantaragiu.
Funcționara de la minister este de părere că singurii care pot să-și asume responsabilitatea în situația creată sunt autoritățile publice locale:
„Oamenii care stau acolo și vând au invadat și albia râului Bâc, au deformat-o, au făcut lucrări neautorizate, au depozitat deșeuri de construcție. Cine a făcut chestia asta? Nu avem pe cine trage la răspundere în afară de autoritatea publică locală pentru că e spațiu public”.
Una dintre soluțiile propuse de Cantaragiu este mutarea pieței de desfacere a materialelor de construcție într-o altă destinație.
„Anii trecut înțelegeam că mizeria vine de la comerțul stradal, acum am înțeles că și piața agricolă are un cuvânt de spus. Am găsit pungi cu produse de la ei. Trageți la răspundere administrația Pieței agricole, instalați camere video. Mutați piața de desfacere a materialelor de construcție. Pe Calea Basarabiei sunt niște sere abandonate. Instalați indicatoare rutiere cu parcare interzisă, altfel nu scăpăm de mizerie”, a conchis secretara de stat. În context, primarul general interimar al capitalei, Adrian Talmaci, a prevenit locuitorii capitalei să nu arunce deșeurile în albia râului Bâc. Cei care nu vor respecta aceste reguli riscă amenzi de până la 1800 de lei în cazul persoanelor fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.
Persoanele juridice riscă amenzi de până la 9 mii de lei.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.