Consilierul nu a declarat venituri de peste 765 de mii lei și de aproape 13 mii de euro în declarațiile depuse în perioada anilor 2015-2018.

De asemenea, acesta nu a indicat datorii de peste 665 de mii euro și 79 de mii de lei, șase bunuri imobile, inclusiv două loturi de teren.

„Astfel, inspectorul de integritate a constatat existența bănuielii rezonabile privind săvârșirea de către consilierul sătesc a infracțiunii incidente art. 352 indice 1 alin. (2) Cod Penal, prin neincluderea intenționată a unor date în declarațiile de avere și interese personale depuse în perioada anilor 2015-2018. ANI urmează să sesizeze organele de urmărire penală sau, după caz, Serviciul Fiscal de Stat în vederea stabilirii obligațiilor fiscale potrivit legii”, a menționat instituția într-un comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!