Avocații lui Filat spun că informația cu referire la constatările și persoanele menționate în Raportul Kroll trebuie  tratate cu maximă responsabilitate.

„Compania Kroll a stipulat că informațiile referitoare la companiile atribuite domnului Vlad Filat au fost identificate din surse media, dar și din surse confidențiale, care nu au fost confirmate în mod independent”, atenționează avocații.

Totodată, apărătorii lui Filat spun că au expediat companiei Kroll documente care ar dovedi nevinovăția ex-premierului și au primit un răspuns. „Compania Kroll a confirmat faptul că pot exista și alte documente sau informații la care nu a avut acces și care pot contrazice sau contesta concluziile extrase din documentația analizată”, se mai arată în comunicat.

Potrivit avocaților, suma de 22 milioane de euro din raportul Kroll se regăsește în sentința de condamnarea  a lui Vlad Filat.

„Echipa de avocați care apără interesele domnului Filat îndeamnă membrii Comisei de anchetă să fie atenți la declarațiile politice, deoarece acestea încălcă principiul prezumției nevinovăției și influențează opinia publică”, se arată pe final în comunicat.

AGORA amintește că la 20 septembrie Alexandru Slusari a dezvăluit date din raportul Kroll. Din documentul oferit de BNM reiese că principalul beneficiar al furtului miliardului a fost fostul președinte al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, iar pe locul doi fostul prim-ministru Vlad Filat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!