Chironda se lansează în cursa pentru șefia capitalei: Chișinăul nu trebuie să fie condus de politicieni

Chironda se lansează în cursa pentru șefia capitalei: Chișinăul nu trebuie să fie condus de politicieni

Orașul Chișinău nu trebuie să fie condus de politicieni. Aceștia vin și pleacă, iar Primăria este folosită de politicieni precum o trambulină ca să ajungă în Guvern și Parlament, sau ca să-și întărească poziția în conducere. Este convingerea cu care se lansează în cursa pentru funcția de primar a Chișinăului, Victor Chironda.

„Noi vrem să scoatem orașul din mâinile politicienilor. Istoria se repetă. Politicienii doresc să își întărească poziția în conducere, pentru că mai vin alegeri, mai vin campanii electorale. Folosirea capitalei în interesele proprii ne-a făcut să ajungem să trăim într-un oraș murdar așa cum interesele partidului au fost mai presus decât planurile de dezvoltare a orașului. Nu avem nevoie de schimbarea actorilor și păstrarea piesei”, a spus Chironda.

Sergiu Tofilat, tânărul care face parte din echipa lui Chironda a menționat că a interacționat de-a lungul timpului cu oamenii din Primărie. „Deseori ne-am confruntat cu birocrația. Funcționarii privesc funcția ca un instrument de stoarcere a banului. Unii oameni nu înțeleg ce se întâmplă, alți înțeleg și nu se implică. În echipa noastă sunt oameni cu inițiativă care cunosc problemele și știu cum să schimbe lucrurile”, a menționat Tofilat.

Publicitate

Echipa candidatului este formată din tineri activiști cu experiență în diverse profesii: relații internaționale, jurist, comunicator, energitician, expert în securitate rutieră, jurnalist, arhitect, student, urbanist, economist, teolog, inginer, coreograf, notar, specialist marketing. În opinia lui Chironda, în CMC trebuie să vină oameni neafiliați politic.

Activistul ecologic, Eugen Camenscic, a menționat că echipa își propune să întreprindă un șir de măsuri ca să rezolve problemele ecologice. Aici se include managementul deșeurilor, optându-se pentru colectarea selectivă, managementul energetic - prin reabilitarea iluminatului stradal și rezolvarea problemei stației de epurare.

Totodată, tinerii au vorbit despre strategia de rezolvare a problemelor din capitală și au îndemnat contracandidații să participe la dezbateri publice unde să discute posibilele soluții pentru Chișinău.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal