Cu metafore despre șobolani și promisiunea despre „cel mai onest Executiv”. Guvernul Sandu își prezintă raportul de 100 de zile de la învestire (VIDEO)

Cu metafore despre șobolani și promisiunea despre „cel mai onest Executiv”. Guvernul Sandu își prezintă raportul de 100 de zile de la învestire (VIDEO)

Prim-ministra Maia Sandu, alături de miniștrii Justiției, Economiei și vicepremierul pentru reintegrare, prezintă raportul de 100 de zile a Guvernului. Sandu a început raportul cu o metaforă, în care a comparat fosta guvernare cu șobolanii, iar guvernarea - cu o corabie cu găuri și fără provizii. 

„Pentru noi, lucrurile au fost cu mult mai complicate. Sigur că am vrut să ne trezim cu un iaht perfect funcțional și să pornim urgent spre un viitor luminos. Am fost nevoiți să reparăm cârma, să alungăm șobolanii și să astupăm găurile făcute de ei în corabie”, a spus Sandu, în debutul discursului său.

Șefa Executivului afirmă că guvernul condus de ea „a redat oamenilor libertatea”.

Publicitate

„Primari, activiști, oameni ai opoziției au respirat liber, pentru că nu-i mai presează nimeni. Oamenii nu mai sunt ascultați sau filmați, am scos măștile de pe fața polițiștilor. Statul a încetat să fie un instrument de constrângere a celor care critică guvernarea. Vreau să facem un exercițiu de memorie cum trăiam acum patru luni. Dacă nu simțim diferența, toată lupta noastră a fost în zadar. Dar dacă simțim, atunci fiecare lacrimă și strop de sudoare, fiecare oscior rupt a meritat”, a spus prim-ministra.

Sandu a vorbit și despre reforma justiției sau legea procuraturii. Totuși, cea mai mare realizare, în opinia șefei Guvernului, e „că Plahotniuc și Șor, și alți hoți ca ei, nu mai sunt la putere și nu mai inventează scheme”.

„Oamenii din acest guvern au o calitate rară: au curaj. Da - fac greșeli, da – pierd anumite lupte, ei poate nu văd situația așa de global ca analiștii de pe Facebook. Dar ei luptă să readucă încrederea, să aducă investiții. O spun cu toată certitudinea: acest guvern e cel mai onest pe care l-a avut R. Moldova vreodată. Vom fi onești, deschiși la critici și responsanbili”, a promis politiciana.

Precizăm că raportul de marți e prezentat la 108 zile de la învestirea Guvernului. Data a fost calculată, potrivit instituției, din ziua în care Cabinetul de miniștri s-a întrunit în prima ședință în clădirea Guvernului - 15 iunie 2019. Urmând calculul Executivului, 100 de zile se împlinesc pe 23 septembrie.

De facto, Guvernul Sandu a început să lucreze din 8 iunie 2019, iar 100 de zile ale Executivului s-au împlinit la data de 16 septembrie.

Citește și: Calculele celor 100. Logica Guvernului și de când se calculează cele 100 de zile de activitate ale Executivului

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal