Harta interactivă conține informații detaliate despre produse, datele de contact ale producătorilor sau asociațiilor de producători. Totodată, Harta permite căutarea informației după anumite criterii cum ar fi unități administrativ-teritoriale sau categorii de produse, informează AGEPI.

Instrumentul poate fi folosit și de agențiile de turism care ar putea să stabilească și să completeze anumite trasee gastronomice, sau de orice persoană care are un oaspete special de peste hotarele țării și care vrea să-l impresioneze cu produsele tradiționale unice, ce caracterizează o anumită localitate sau zonă din Republica Moldova.

În cadrul evenimentului de lansare, Directorul general interimar Andrei Popa a venit cu un îndemn către producători, meșteri populari, jurnaliști, agenții de turism, administrațiile publice locale, organizatori de festivaluri și toți cei interesați, să contribuie la completarea și dezvoltarea acestui instrument de promovare.

Harta poate fi accesată aici.

AGEPI este unica autoritate care acordă pe teritoriul Republicii Moldova protecţie juridică indicaţiilor geografice, denumirilor de origine şi specialităţilor tradiţionale garantate. Totodată, instituția depune eforturi semnificative pentru consolidarea și promovarea acestora pe plan național și internațional. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!