PCCOCS a preluat urmărirea penală în cazului liderului organizației criminale Borman

PCCOCS a preluat urmărirea penală în cazului liderului organizației criminale Borman

 Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a preluat urmărirea penală de la autoritățile Federației Ruse în cazului liderului unei organizații criminale transnaționale, persoană cunoscută publicului larg ca fiind Borman. Contribuirea la documentarea faptei de către autoritățile rusești a fost anunțată de către Ministrul Afacerilor Interne al Federației Ruse,  Vladimir Colocolțev.

Învinuitul a fost reținut de către procurorii PCCOCS, la data de 20 septembrie 2019, iar la data de 23 septembrie, acesta a fost arestat pe un termen de 25 de zile. Temeiul desfășurării urmăririi penale este învinuirea acestuia de comiterea infracțiunilor de comercializare a drogurilor și contrabandă cu stupefiante.AGORA amintește că la începutul anilor 2000, așa-numiții frații Borman- Ghenadie Flocea și Oleg Pruteanu - au început activitatea lor criminală în Italia: furturi, jafuri, răpiri. Ulterior, aceștia s-au reorientat spre Spania și Portugalia. În 2014, Ghenadie Flocea a fost condamnat n Portugalia la 18 ani de închisoare pentru crearea unei organizații criminale. A fost condamnată și o parte din membrii grupării. Oleg Pruteanu s-a reorientat și a ales să comercializeze hașiș, acesta fiind foarte solicitat în Federația Rusă.

La indicația liderului, membrii grupării porneau din Moldova cu sume enorme de bani, 50.000 de euro și mai mult, sumă cu care plecau să cumpere hașișul din Spania, adus din Maroc.

Publicitate

Specia de drog era cumpărată de ei cu 800-1200 de euro per kilogram. În Rusia, acesta era vândut cu 2.500 de euro. Din ceea ce au reușit să dovedească oamenii legii, liderii și membrii grupării au transportat peste 650 de kg de hașiș.

Potrivit acuzatorilor, atât membrii, cât și liderii grupării și familiile lor locuiau în case de lux și au automobile de milioane de lei. Procurorii au început deja procedura de sechestrare a bunurilor.

Membrii grupării aveau între 26 și 45 de ani, iar mulți dintre ei aveau cetățenie română sau rusă.

„În urma perchezițiilor au fost ridicate arme, muniții, bijuterii din metale prețioase, diferite dispozitive de comunicare cifrată și alte materiale de probă. Astăzi a fost dispusă măsură preventivă de arest de 30 de zile pentru cei patru”, au comunicat autoritățile.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal