Cea mai mare parte din suma alocată, circa 2,3 milioane de lei vor acoperi serviciile prestate de agenții economici ce se vor ocupa de demolarea blocului. Alte aproape 70 de mii de lei vor fi cheltuiți pentru serviciile experților tehnici ce vor aprecia starea blocului. Serviciile de evacuare a deșeurilor acumulate din demolare au fost apreciate la suma de aproape 50 de mii de lei.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de beneficiar al mijloacelor financiare alocate, va perfecta, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză. 

Amintim că la data de 19 iunie o parte a unei clădiri cu nouă etaje, din orașul Otaci, s-a prăbușit. Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci. Potrivit salvatorilor nu au fost înregistrate victime. Angajații IGSU au evacuat 46 de oameni, inclusiv 11 copii din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. 

Ulterior, s-au stabilit cauzele prealabile ale tragediei de la Otaci: Darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și modificările neautorizate în construcția blocului, cum ar fi demolarea parțială a pereților de bază de către unii locatari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!