Tot ea conduce şi a doua afacere a lui Chiril Gaburici, firma M-Docs SRL, fondată pe 2 decembrie 2013, la care Gaburici deţine 33% din capital. Printre partenerii de afaceri s-ar număra și sora lui Iurie Ciocan, preşedintele Comisiei Electorale Centrale.

Halat-Auto SRL, a treia companie a candidatului oficial la funcția de premier, a fost fondată în 2011 și are un capital social de 4,6 milioane lei. Firma se ocupă cu vânzări de automobile și prestează servicii de reparație a autovehiculelor. Administratorul acesteia conduce alte două firme care, în activitatea lor, s-au intersectat cu Moldcell SA. Una dintre ele este și SC Autoalternativa SRL. 

Potrivit unei Hotărâri de Guvern din august 2012, perioadă în care Vlad Filat deținea funcția de premier, SC Autoalternativa SRL a încheiat cu Moldcell SA un acord în baza căruia aceasta a procurat peste 17 ari de la autoritățile locale din șapte raioane, la preț total de 214 683 de lei, pe care urmau să fie construite stații de telefonie mobilă GSM. 

Referindu-se la companiile partenerilor săi de afaceri care au încheiat contracte cu Moldcell, Gaburici a declarat că nu le cunoaște. „Sunt o mulțime de-a companii care au contracte cu Moldcell”, a declarat acesta.

Chiril Gaburici locuiește într-o casă de lux în cartierul Telecentru, estimată de experții imobiliari la șapte milioane de lei. Locuința cu o suprafață de 152 m.p., amplasată pe un teren de şapte ari, a fost cumpărată în 2005 de la omul de afaceri turc. Totodată, potrivit datelor de la CADASTRU, Irina Gaburici, soția candidatului oficial la funcția de premier, deține cota ¼ dintr-un apartament situat pe str. Podul Înalt din capitală.

Chiril Gaburici: „Trăiesc la bloc, dar am și casă. Nu am probleme locative”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!