Cum deosebești lentilele calitative pentru ochelarii de vedere și cum le alegi în magazinele de optică din Moldova?

Cum deosebești lentilele calitative pentru ochelarii de vedere și cum le alegi în magazinele de optică din Moldova?

Problemele cu vederea își fac zilnic viața mai dificilă și pot produce și o serie de frustrări la nivel psihologic. Primul pas pe care trebuie să-l faci, pentru a-ți proteja ochii de agravarea situației este investiția într-o pereche de ochelari de vedere calitativi. Atenție, calitatea nu se referă la carcase cu design conform ultimelor tendințe ale modei! Ceea ce cu adevărat contează sunt lentilele - componenta esențială pentru ochelari funcționali, nu doar stilați. 

Lentilele calitative sunt garanția siguranței

Primele lentile pe care le vom analiza sunt cele fabricate din sticlă. Acestea oferă o optică superioară altor materiale și o fiabilitate excelentă, sunt rezistenți în fața zgârieturilor și transparența rămâne aceeași în timp. Doar că la capitolul siguranță... lentilele din sticlă nu sunt cele mai recomandate. Fiind grele, ele se pot strica ușor, ceea ce poate duce la grave consecințe pentru ochi, inclusiv pierderea definitivă a vederii.

Publicitate

O altă opțiune sunt lentilele din policarbonat - mult mai ușoare și rezistente la lovituri. Inițial, acest material a fost conceput drept sticlă antiglonț, astfel poate fi considerat o alternativă sigură sticlei obișnuite. În special, este recomandat pentru ochelarii copiilor, ochelarii de protecție sau pentru sportivi. Aceleași calități le au și lentilele din Trivex, doar că acestea au un coeficient de refracție mai bun decât policarbonatul.

Mai nou, din dorința de a răspunde la solicitările cumpărătorilor, producătorii au scos în vânzare lentilele din plastic cu indice de refracție ridicat. Acestea sunt mult mai ușoare și mai subțiri, comparativ cu celelalte materiale, dar au și o rezistență sporită la factorii fizici.

Confortul ochilor este direct influențat de lentilele ochelarilor pentru vedere

Pe lângă faptul că ochelarii de vedere te ajută să duci o viață normală, aceștia trebuie să fie confortabili și să protejeze ochii de alți factori ce pot grăbi evoluția problemelor de vedere. În magazinele de optică din Moldova se găsesc o mulțime de opțiuni care îndeplinesc aceste condiții, cum ar fi lentilele cu acoperire anti reflectoare. Aceasta va reduce reflecțiile care apar pe lentile, iar pe timp de noapte contrastul dintre obiecte și culori nu va fi la fel de vizibil. Plus, acoperirea face ochelarii mai transparenți, pentru ca în timpul unei conversații să poți vedea clar privirea interlocutorului.

Un alt criteriu de selectare a lentilelor calitative este protecția de razele ultraviolete (UV). Din fericire, cam toate materialele plastice menționate mai sus oferă o protecție de 100% la razele solare. Iar pentru un confort sporit, există ochelarii fotocromatici - stratul protector se aplică pe orice tip de lentile. Acestea se vor întuneca atunci când sunt expuse la razele UV, iar în spațiile închise vor reveni la normal. Astfel, ochiul nu va avea o reacție exagerată la lumina puternică.

Lentilele calitative au o durată mai lungă de viață

Spre deosebire de lentilele din sticlă, cele din plastic sunt predispuse la zgârieturi. Pentru a le spori rezistența acestora, încă în timpul producerii, pe suprafața lor este aplica un strat care protejează de deteriorare și asigură o durată de viață mai lungă. În acest mod, ochelarii vor arăta la fel de bine ca în prima zi și nimic nu va produce disconfort ochiului.Alege cu atenție lentilele pentru ochelarii de vedere, deoarece aceștia sunt, în primul rând, predestinați să protejeze sănătatea ochilor tăi și abia după aceasta să reprezinte un accesoriu modern. Pentru a înțelege ce tip de lentile ai nevoie, poți vizita magazinul de optică din Chișinău - Pro Optic. Consultația este gratuită, în caz că te hotărăști să-ți procuri pe loc lentile.

P.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal