Potrivit INP, șoferii au fost instruiți despre importanța scăunelului, modalitatea de fixare a acestuia, dar și despre regulile de remontare corectă la fiecare utilizare.


„În acest context, informăm cețățenii care își planifică o călătorie cu taxiul și au un copil cu ei, să solicite de la operator o mașină dotată cu scăunel auto”, a menționat INP.

„Știm că mulți cetățeni, din păcate, încă nu obișnuiesc să își cupleze centura de siguranță. Mai grav, sunt cazuri în care maturii își cuplează centura, dar uită de siguranța copilului și permit ca acesta să se deplaseze în lipsa scăunelului auto. Însă, s-a demonstrat că, în cazul unui accident rutier, cuplarea centurii de siguranță sporește șansele de supraviețuire a persoanelor cu până la 70%”, a mai explicat Inspectoratul Național de Patrulare.

Scaunele auto pentru copii au fost donate în cadrul unei campanii desfășurate de INP și organizația nonguvernamentală Automobil Club din Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!