„Vă voi spune povestea unei persoane pentru care sensul vieții a fost să fie auzit. Această persoană a avut o voce divină. El a fost numit unul dintre cei mai buni baritoni și contratenori ai întregii lumi ... Fiecare dintre voi ar fi putut auzi personal cântecul său incredibil. Dar există un lucru ce va împiedica aceasta. Arată așa...”

În acest moment, președintele a arătat un glontele care i-a luat viața cântărețului.

”12,7 milimetri, care nu i-au oprit doar cariera, ci i-au întrerupt viața. Apropo, costă 10 dolari. Din păcate, acesta este astăzi pe planeta noastră costul vieții umane. Există mii de astfel de povești. Astfel de gloanțe sunt milioane. Bine ați venit în secolul XXI - Epoca oportunităților, unde în loc să fiți auziți aveți posibilitatea să fiți uciși ... În lumea de azi, în care trăim, nu mai există război străin. Nimeni nu se poate simți în siguranță”, a adăugat Zelenski.

Președintele a declarat că sarcina sa este să pună capăt războiului din Donbas, să returneze toate teritoriile ucrainene ocupate și să restabilească pacea, dar acest lucru ar trebui să fie realizat nu cu prețul vieții cetățenilor sau a dreptului de a alege.

„Peste 13.000 de oameni au fost uciși, 30 de mii de răniți. Un milion și jumătate de oameni sunt obligați să-și părăsească casele. În fiecare an, aceste numere monstruoase sunt aici cu o singură corecție - în fiecare an aceste numere cresc. Sfârșitul războiului, întoarcerea tuturor teritoriilor ucrainene ocupate și dominația păcii sunt sarcinile mele”, a subliniat Vladimir Zelenski 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!