Criminalitatea transfontalieră, în vizor. A fost inițiată o platformă de colaborare între Moldova și România

Criminalitatea transfontalieră, în vizor. A fost inițiată o platformă de colaborare între Moldova și România

O platformă informatică de colaborare care va servi drept canal securizat de schimb de date nesecrete între serviciile de poliție din zona de intervenție a fost lansată astăzi la Iași. Platforma va utiliza cele mai noi tehnologii IT pentru a fi asigurată flexibilitatea, securitatea și capacitatea de extindere atât în ​​ceea ce privește numărul de utilizatori cât și interoperabilitatea cu alte sisteme ale partenerilor proiectului. Scopul proiectului este de a  preveni și a combate criminalitatea transfrontalieră în România și în Republica Moldova.

„Implementarea proiectului în domeniul cooperării transfrontaliere moldo-române, va avea cu certitudine rezultate precum creșterea capacității operative și de intervenție în zona de frontieră prin realizarea unor investiții și achiziții pentru instituțiile responsabile de aplicare a legii, modernizarea infrastructurii sediilor subdiviziunilor polițienești din Republica Moldova și România. Totodată, se va realiza o platformă de colaborare între părți privind analizarea informațiilor în scopul creșterii operativității structurilor de poliție în schimbul de date și informații. Vom continua să fim pro-activi și vom face tot posibilul pentru ca reformele implementate, să fie eficiente și orientate spre cetățeni”, a declarat Secretarul de Stat al MAI, Gheorghe Bălan.

De asemenea, s-a reliefat importanța consolidării securității frontierei răsăritene a Uniunii Europene prin creșterea mobilității și capacității administrative a unităților de poliție și poliție de frontieră. În acest sens, ofițerii de poliție vor fi instruiți pe un număr variat de tematici operaționale, rezultatul fiind posibilitatea acestora de a folosi noile tactici și metode de combatere a infracțiunilor transfrontaliere.

Publicitate

Inițiatorii proiectului dau asigurări că acesta va fi durabil în timp și va asigura dezvoltarea și utilizarea de tehnologii speciale pentru examinarea atât a informațiilor la nivel regional cât și consolidarea capacității de analiză a riscurilor și a managementului rațional al forțelor pentru a contracara infracțiunile pe sectorul de responsabilitate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal