Slusari, către Candu: „Viața e viață, îi doresc multă sănătate” (FOCUS)

Slusari, către Candu: „Viața e viață, îi doresc multă sănătate” (FOCUS)

„Viața e viață, îi doresc multă sănătate”, a spus deputatul ACUM Alexandru Slusari, luându-l peste picior pe democratul Andrian Candu. „Înțeleg frustrările și frica dânsului”, a adăugat acesta cu referire la acuzațiile lui Candu, care a declarat că Slusari apără interesele afaceriștilor Victor și Viorel Țopa.

La baza conflictului dintre cei doi deputați stă o tranzacție făcută în 2011, în Olanda, când au fost vândute o parte din acțiunile unor companii din Republica Moldova, printre care Victoria Bank. Andrian Candu a semnat antecontractul de vânzare-cumpărare, după cum a spus chiar el, menționând că este vorba de o tranzacție privată și legală.

Alexandru Slusari a declarat că, prin semnarea contractului, democratul a încălcat statutul de deputat. Iar mai mulți martori i-ar fi spus că, astfel, Vlad Plahotniuc i-ar fi vândut aceste acțiuni afaceristului Veaceslav Platon, contra a 80 de milioane dolari.

Publicitate

„Dacă nu este profesionist în domeniul financiar-economic, mai bine să tacă”, a declarat Andrian Candu. El a spus că, de fapt, Alexandru Slusari ar încerca, astfel, să apere interesele afaceriștilor Victor și Viorel Țopa, apropiați liderului PPDA Andrei Năstase.

„Tranzacția a fost atacată în instanța de judecată din Olanda de către Victor și Viorel Țopa. Au pierdut procesele. Dacă pui puțin logica în mișcare, îți dai seama cine are interesul din discuția despre această tranzacție?”, a menționat Candu la o emisiune de la Canal 2.

„Înțeleg frustrările și frica dânsului. Când Plahotniuc era la guvernare, dânsul era mereu foarte calm, s-a manifestat cu aroganță, cu încredere în sine. Probabil că marea greșeală a lui a fost că a crezut că Plahotniuc e veșnic sau că o să-l ia cu el în azilul său de lux. Când omul înțelege că până ieri a fost atotputernic, iar acum trebuie să răspundă pentru ce a făcut, începe să născocească. Eu merg strict pe documente, pe materialele pe care le am. Viața e viață, îi doresc multă sănătate”, a declarat în replică Alexandru Slusari la „Puterea a patra” de la N4.

Citește și: „Viața e viață, multă sănătate tuturor”. Candu comentează decizia de condamnare a R. Moldova pentru încălcarea drepturilor profesorilor turci expulzați

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal