„Nu l-am ascultat, doar am văzut știrile. Ar fi trebuit să fie mai pronunțat, fără echivocuri să fie spus despre evacuarea trupelor rusești din Transnistria. Nu consider corectă abordarea cu limba rusă, parcă am convenit să nu atingem subiectele care dezbină societatea. Sunt alte subiecte mult mai importante. Evacuarea necondiționată a trupelor țării străine e prima condiție pentru dezvoltarea de mai departe”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Acolo nu s-au regăsit câteva sugestii pe care le-am oferit. Poziția este a președintelui, și nicidecum a majorității parlamentare sau a Guvernului. La tribuna ONU se putea spune mult mai tranșant de evacuarea trupelor ruse. Cum poți să vorbești de neutralitatea militară a RM și să te eschivezi de a spune tranșant că Federația Rusă trebuie să-și retragă trupele?”, a adăugat Mihail Popșoi.

Amintim că, la Adunarea Generală a ONU, Igor Dodon a ținut un discurs în română și rusă. A vorbit despre necesitatea soluționării conflictului transnistrean și de importanța neutralității Republicii Moldova, dar a evitat să spună că Federația Rusă trebuie să-și retragă trupele armate din stânga Nistrului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!