„Prioritatea mea zero pe durata mandatului meu de președinte al delegației va fi apropierea Republicii Moldova de UE. Voi spune tuturor factorilor de decizie din Parlamentul European, din Comisia Europeană și din statele membre ale Uniunii Europene că sprijinirea Republicii Moldova este în interesul fundamental al Uniunii”, scrie Siegfried Mureșan pe pagina sa de facebook.

„Avem în momentul de față o oportunitate unică în relațiile dintre Republica Moldova și UE prin alegerea unui guvern proeuropean și reformator la Chișinău. Maia Sandu este cel mai proeuropean și cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern își propune să le îndeplinească.

Prin alegerea mea în poziția de președinte al delegației, Republica Moldova va avea un prieten și un aliat într-o poziție-cheie la nivelul instituțiilor europene”, a mai adăugat europarlamentarul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!