Codreanu spune că PLDM, PD și PPEM i-au propus să candideze din partea lor. Deliu: Este adevărat. Sîrbu: Nu cunosc așa informație

Codreanu spune că PLDM, PD și PPEM i-au propus să candideze din partea lor. Deliu: Este adevărat. Sîrbu: Nu cunosc așa informație

Ruslan Codreanu spune că a primit propuneri din partea PLDM, PD și PPEM de a candida la alegerile locale din partea acestor partide politice. Declarațiile făcute de fostul primar interimar la TV8 au fost parțial confirmate de AGORA. Președintele PLDM, Tudor Deliu, a cofirmat informația, însă ex-primarul interimar de Chișinău a refuzat propunerea liberal-democraților pe motiv că nu vrea să facă parte din partide politice. Totodată, democratul Sergiu Sîrbu susține că nu știe despre acest lucru.

„Au fost mai mult de cinci partide cu care am discutat: PLDM, PDM, PPEM etc. Am refuzat, fiindcă am zis că vreau să merg independent. Știam că va fi greu”, a spus Ruslan Codreanu.

Solicitat de AGORA, pentru a preciza informația lui Codreanu, președintele PLDM, Tudor Deliu, confirmă că a discutat cu Ruslan Codreanu despre o eventuală participare la alegerile locale, dar nu la nivel de partid. „Este adevărat. Noi am avut discuții cu Ruslan Codreanu, la nivel de propunere: Dacă ar dori să candideze din partea PLDM, dar nu a fost discutat la ședințele partidului. Dlui a fost corect față de noi. A spus că nu vrea să se implice în partide, vrea să încerce de unul singur. I-am dorit succes”, a spus Tudor Deliu, solicitat de AGORA.

Publicitate

La rândul său, deputatul PD, Sergiu Sîrbu susține că despre candidatura lui Ruslan Codreanu nu s-a disuctat la ședințele Partidului Democrat din Moldova. „Eu nu cunosc așa informație. La toate stafurile partidului nu a sunat niciodată numele lui Ruslan Codreanu. Poate eu ceva nu cunosc. Poate a fost o discuție amicală la o cafea, unde s-au listat mai mulți potențiali candidați. La nivel oficial, staf, ședinte de partid nu s-a discutat”, a precizat democratul Sergiu Sîrbu.

Reprezentantul PPEM, Dumitru Jomir a menționat că anterior au existat discuții despre o eventuală participare a lui Ruslan Codreanu la funcția de primar de Chișinău din partea partidului, în contextul alegerilor locale organizate în iunie 2019. Precizăm că Ruslan Codreanu a fost membru PPEM.

Candidatul independent pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, nu a fost înscris în cursa electorală. Decizia a fost luată de Consiliul Electoral de Circumscripție. Motivul pentru care Codreanu nu a reușit să se califice ar fi invalidarea a 1200 de semnături. De cealaltă parte, candidatul independent susține că nu va renunța și că va contesta în instanță decizia Consiliul Electoral de Circumscripție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal