Ce producător de mezeluri riscă să fie lichidat după descinderile INI: În 2017 a fost implicat într-un alt scandal al mezelurilor alterate (FOTO, VIDEO)

Ce producător de mezeluri riscă să fie lichidat după descinderile INI: În 2017 a fost implicat într-un alt scandal al mezelurilor alterate (FOTO, VIDEO)

Compania care riscă să fie lichidată, după descinderile ofițerilor de investigații este Cardiax-Plus SRL, care deține în proprietate brandul comercial Meat-House. Acest lucru îl confirmă imaginile publicate de Inspectoratul Național de Investigații, dar și declarațiile ofițerului de urmărire penală Sergiu Olari. 

„Percheziția are loc în cadrul unui dosar penal pentru confecționarea și punerea în circulație a actelor publice false. Cauza penală a fost pornită în baza altui dosar penal pornit în anul 2018, unde la fel sunt vizați factorii de decizie ai întreprinderii SRL Cardiax. Dumnealor intenționat au falsificat facturi fiscale în baza cărora livrau mărfuri altor agenților economici”, a declarat ofițierul de urmărire penală Sergiu Olari.

...

Publicitate

AGORA a încercat să obțină un comentariu de la reprezentanții companiei. La numerele afișate pe site nu a răspuns nimeni, iar cei din departamentului marketing au refuzat să ofere vreun comentariu, menționând că nu e în responabilitatea lor subiectul.

Amintim că la 25 septembrie curent au fost efectuate percheziții la sediul principal al companiei şi la domiciliile fondatorilor şi administratorilor Cardiax SRL. În urma acestora s-a stabilit că în perioada anului 2018, agentul economic a efectuat livrări de peste 47 de milioane de lei care nu au fost reflectate în evidența contabilă. La fel, au fost depistate mai multe plicuri cu bani, pregătite pentru achitarea salariilor, dar și facturi fiscale neconforme.

Potrivit INI, agentul economic a comis ilegalități similare și în perioada anilor 2017 - 2018. Mai mult, anul trecut compania a fost amendată de instanța de judecată cu 2.000.000 de lei în cadrul unui dosar penal.

Potrivit ofițerilor de investigații, în 2017 prin falsificarea documentelor contabile şi introducerea datelor denaturate responsabilii companiei au tăinuit veniturile obţinute din comerţul angro şi cu amănuntul a mărfurilor, preponderent a produselor alimentare, mezeluri din carne, fără contabilizarea operaţiunilor economice efectuate şi eliberarea bonurilor de plată.

Amintim că în 2017 Meat-House a fost implicat și într-un scandal al mezelurilor alterate. Atunci, Centrul Municipal de Sănătate Publică și Inspectoratul Național de Investigație au anunțat că în depozitul producătorului de mezeluri au fost depistate mezeluri alterate, dar și tone de carne fără acte de proveniență și cu etichete din viitor. De asemenea, au fost depistate și ridicate mijloace bănești necontabilizate în sumă de peste șapte milioane de lei. Aceleași percheziții au scos la iveală mai multe nereguli în procesul de păstrare a cărnii.

Reacția Meat-House a fost atunci că produsele din imaginile publicate de CMSP și INI nu se mai fabricau de companie din anul 2016.

DOC. Meat-House reacționează la scandalul mezelurilor alterate și prezintă documente: Noi nu mai fabricăm produsele din imagini

În urma perchezițiilor efectuate acum două zile, dacă vor fi găsiți vinovați, persoanele responsabile riscă închisoare până la 5 ani, iar compania amendă în mărime de la 500.000 la 800.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Citește și: VIDEO. Agentul economic implicat în scandalul mezelurilor alterate amenință ANSA cu judecata

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal