Lucinschi, despre percheziții și dosar: Am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore”

Lucinschi, despre percheziții și dosar: Am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore”

Ex-președintele Petru Lucinschi neagă că ar fi fost implicat în frauda bancară. „Am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore”, a spus acesta într-un comunicat expediat presei.

„Astăzi, la ora 14:00, am mers la Procuratura Anticorupție în baza citației pe care am primit-o ieri, unde mi s-a înaintat învinuirea precum că aș face parte dintr-un „grup organizat infracțional”. Consider, că învinuirea este ilegală, lipsită de orice suport juridic, de aceea am și respins-o cu vehemență.

Judecând după amploarea pe care a luat-o informația respectivă, am impresia că nu se caută modalitatea de întoarcere a banilor în țară, dar se caută „nume sonore” – expresia domnului Slusari”, a menționat Petru Lucinschi.

„Resping orice acuzație și încă o dată declar că de la „Unibank” niciodată n-am luat și nu am votat niciun credit, n-am primit dividende, nici n-am măcar un cont bancar la această bancă. Mai mult, n-am pășit niciodată pragul instituției date. Voi colabora cu ancheta și urmează în zilele apropiate să prezint informațiile care confirmă nevinovăția mea”, a adăugat el.

Publicitate

Potrivit ex-președintelui, scopul acestor acțiuni este de „a-i denigra și compromite imaginea”. „Acțiunile respective m-au convins, încă o dată, că e vorba de atacuri orchestrate împotriva familiei mele. Acestea au început cu un dosar la comandă împotriva feciorului meu, Sergiu în România, au continuat în privința altui fecior, Chiril, și iată că s-a ajuns și la persoana mea”, a declarat Petru Lucinschi.

Pe 27 septembrie, procurorii anticorupție au descins la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi.

Numele lui Petru Lucinschi ca figurând în raportul Kroll a fost numit recent de parlamentarul Alexandru Slusari, la scurt timp după ce Comisia parlamentară de anchetă în cazul devalizării sistemului bancar a primit un raport de la Banca Națională a Moldovei. Și Renato Usatîi a publicat anterior o listă cu persoane despre care spune că urmează a fi arestate în perioada imediat următoare. În listă se regăsește și numele lui Petru Lucinschi.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal