S-a lansat pe ritmuri de folclor, a vorbit despre Kliciko și l-a numit pe Ceban unicul său concurent. Octavian Țîcu s-a lansat în campanie

S-a lansat pe ritmuri de folclor, a vorbit despre Kliciko și l-a numit pe Ceban unicul său concurent. Octavian Țîcu s-a lansat în campanie

După o lansare mai modestă pe Facebook, Octavian Țîcu a organizat o lansare cu discursuri și muzică. Înainte de prezentarea candidatului a cântat Ansamblul „Ștefan Vodă”, iar ulterior a vorbit și președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru. Într-un final, Țîcu a vorbit despre necesitatea ca un primar să fie un bun politician și a afirmat că succesul unui edil depinde și de comportamentul locuitorilor urbei.

Primul care a ținut discurs a fost Anatol Șalaru. „Nu mă bucur pentru cei care-ți sunt adversari. Sfaturi nu-ți voi da, că știi mai bine ce ai de făcut. Te asigur de sprijinul meu și că această echipă te va urma precum spartanii din antichitate. Vei fi atacat nu doar de socialiști și sculele Moscovei, vei fi înjurat, jignit și acoperit de glod, inclusiv de oameni pe care i-ai crezut prieteni. Mergi înainte, pentru că la capătul Golgotei este învierea”, a spus Șalaru.

În propriul său discurs, Țîcu a amintit de boxerul ucrainean, Vitali Kliciko.

Publicitate

„Kliciko a spus că e mai greu să conduci Kievul decât să fii campion. Nu am motiv să nu-l cred, știu cum e această pâine”, a spus fostul boxer.

Actualul deputat a vorbit despre necesitatea „de a ieși din acest din acest provincialism” și de „a avea o viață de noapte interesantă și dinamică, o viață culturală în care să ne regăsim”.

„Nu ascund că un primar trebuie să fie un politician și un diplomat, pentru că orașul Chișinău este imaginea acestei bucăți din spațiul românesc. Toți au așteptări ca un primar să rezolve probleme, să ofere soluții miraculoase. Dar nu există miracole. Succesul primarului depinde și de comportamentul locuitorilor urbei. Depinde unde aruncăm gunoiul, mucul de țigară, guma de mestecat și cum ne parcăm mașinile. Un primar tot are așteptări față de locuitori. Chișinăul nu va putea fi condus niciodată și transformat așa cum ne-o dorim, dacă nu va exista o schimbare politică majoră”, a mai spus politicianul.

În final, Țîcu a adăugat că nu are decât un singur concurent: PSRM și Ion Ceban. „Asta e adevărata miză pentru care am intrat în campanie”, a mai spus el.

Amintim că pe 18 septembrie Octavian Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA din Parlament și rămâne deputat independent în cadrul blocului ACUM. Totodată, Țîcu a anunțat că va candida la funcția de primar al orașului Chișinău la alegerile locale generale din 20 octombrie.

A doua zi, acesta a depus actele pentru înregistrarea în cursa pentru șefia capitalei din partea Partidului Unității Naționale (PUN).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal