„Scopul misiunii este de a actualiza informația privind evoluțiile economice recente și de a discuta politicile promovate de autorități pentru menținerea stabilității macroeconomice și bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de Stat pentru anul 2020”, scrie FMI într-un comunicat oficial.

AGORA  amintește că ultima vizită a echipei FMI în R. Moldova a avut loc în perioada 26 iunie – 10 iulie 2019. Experții au analizat evoluțiile recente din economie,și au discutat cu autoritățile moldovenești despre politicile macroeconomice.


În urma vizitei, FMI a oferit R. Moldova tranșa de 46,5 milioane de dolari. La scurt timp după vizita FMI, Ministerul Finanțelor a anunțat despre creșterea taxelor în sistemul HoReCa. Reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional în R. Moldova, Volodymyr Tulin, a confirmat atunci că anularea unor facilități fiscale și creșterea taxelor au fost precondiții ale FMI pentru acordarea unei noi tranșe. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!