Candidații la șefia capitalei s-au întrecut în creativitate pentru a se lansa în cursă: De pe clădire, lângă un monument sau dintr-un hotel (VIDEO)

Candidații la șefia capitalei s-au întrecut în creativitate pentru a se lansa în cursă: De pe clădire, lângă un monument sau dintr-un hotel (VIDEO)

Unii au încercat să se afirme la lansarea în cursa electorală. Vorbim de mai mulți candidați la șefia capitalei, care au ales locuri „simbolice” pentru acest eveniment. De pe clădire, lângă un monument sau din sala de conferințe a unui hotel... care au fost locațiile selectate, vedeți în video de mai jos.

Socialistul Ion Ceban a anunțat inițial că se va lansa în parcul Universității Tehnice din sectorul Râșcani. În ultimul moment, invocând motive tehnice, a schimbat locația pe grădina publică „Ștefan cel Mare”.

Iar liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, a ales Porțile Orașului. Și-a explicat alegerea prin faptul că „USB este singura forță care vrea și poate să fie scut în fața agresiunii Moscovei”.

Publicitate

Candidatul Mișcării social-politice „Forța Nouă”, Victor Chironda, se pare că nu a căutat neapărat să fie original. Și-a prezentat promisiunile din sala de conferințe a unui hotel din capitală.

Unii au organizat și un flashmob. Este exemplul candidatului Partidului Popular European, Dumitru Țîra. Acesta a venit îmbrăcat în galben, la fel ca mai mulți susținători, îndemnând lumea să zâmbească.

Cea mai fastuoasă lansare a fost cea a candidatului ACUM, Andrei Năstase. Evenimentul a avut loc la Teatrul Verde din parcul Valea Morilor, fiind urmărit de zeci de susținători și filmat de câteva camere de luat vederi.

Mai modestă a fost prezentarea candidatului Partidului Liberal Democrat din Moldova, Alexandru Fetescu. Lansarea a avut loc în prezența membrilor partidului, la Casa Sindicatelor.

Iar liberalul Dorin Chirtoacă a și cântat la lansarea în cursă... o piesă dedicată „regimului”, după cum a spus el. Totul s-a întâmplat la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Democratul Vladimir Cebotari a optat pentru un loc simbolic, intersecția străzilor Alexandr Pușkin și Albișoara. „Aici este locul de unde a început construcția Chișinăului. Și tot aici urmează să înceapă lupta pentru un Chișinău în care să ne placă să trăim”, a explicat el.

Și un alt candidat, Octavian Țîcu, de la Partidul Unității Naționale, a ales note muzicale pentru importantul eveniment. La începutul și finalul prestației a cântat ansamblul „Ștefan Vodă”.

Încă un candidat s-a lansat în parcul Valea Morilor, doar că la scările de granit. Este vorba de Vlad Țurcanu, de la Partidul Popular Românesc.

În cursă au mai fost înregistrați: Andrei Donică („Speranța-Nadejda”), Teodor Cârnaț (PVP), Valerii Klimenco (PP Șor), Vitalie Voznoi (PSE), Vitalie Marinuța (PVE), Lilia Ranogaeț (PNL), Ivan Diacov (PN), Serghei Toma (PUM), Boris Volosatîi (PPDA).

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal