„Am dispus convocarea unei ședințe de urgență, astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne pentru a clarifica circumstanțele producerii accidentului, pentru a informa publicul despre toate aspectele și pentru a mobiliza suportul maxim de care au nevoie răniții și familiile celor afectați de această tragedie”,  a scris Maia Sandu pe pagina de facebook.com.

„Moldova e o țară în care riscul de accident e mult prea mare. Șoferi care încalcă regulile grav și pun viața altora în pericol evită pedeapsa și retragerea dreptului de a conduce, folosindu-se de corupția din sistemul de justiție”, mai spune prim-ministra.

În urma accidentului rutier circa 20 de oameni, dintre care 18 pasageri ai troleibuzului au ajuns la Spitalul de Urgență, iar un bărbat a decedat. Potrivit Poliției, cauza preliminară a accidentului din sectorul Buiucani este viteza și traversarea intersecției la culoarea interzisă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!