„Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor este lovită de nulitate absolută pe motiv că a fost convocată cu încălcarea prevederilor legale: Fiind încălcată procedura de convocare a adunării, în lipsa unui temei legal, adunarea fiind nedeliberativă, cât și fiind încălcat dreptul majorității judecătorilor care au acordat votul de încredere membrilor CSM”, scrie în contestația semnată de cinci membri ai CSM: Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru.


Pe 27 septembrie mandatele a șapte membri CSM au fost ridicate prin votul magistraților prezenți la Adunarea Generală a Judecătorilor. Pentru vot au fost editate 210 buletine, iar 184 de buletine au fost utilizate. 25 de buletine nu au fost folosite, iar un buletin a fost anulat. Înainte de a-i demite, de la tribuna centrală a Adunării s-a citit o rezoluție în care s-a enunțat că CSM, în componența de până acum, a „aprofundat neîncrederea oamenilor în justiție” și „stagnează reformele”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!