Volumul „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” a primit Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vinul.ro de la București

Volumul „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” a primit Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vinul.ro de la București

Editura Cartier și autorii volumului „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin” au fost premiați la Gala Premiilor de Excelență GastroArt & Vinul.ro, desfăşurată la Palatul Parlamentului, București. Evenimentul de premiere este parte a celui mai mare Festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival (27-29 septembrie 2019) și premiază mai multe categorii din domeniu.

Cezar Ioan, publisher al revistei Vinul.ro şi Cosmin Dragomir, istoric culinar (GastroArt) au decernat premii cramelor din România care s-au înscris la concurs şi celor care au contribuit la dezvoltarea şi promovarea identităţii gastronomice româneşti, printre care și volumul publicat anul trecut la Chișinău.

Cosmin Dragomir: „Gala de excelență GastroArt, aflată la prima ediție, își propune să premieze proiecte gastronomice, oameni și locuri, care, de obicei, nu au categorie la premiile de profil din industria HoReCa. Nu premiem cel mai bun chef, cel mai bun restaurant & co pentru că noi considerăm că astfel de premii există și cei care deja le acordă fac treabă bună. Noi ne-am propus să evidențiem proiecte gastronomice care aduc plus valoare gastronomiei românești, producătorilor locali, identității noastre culinare.

Publicitate

Cezar Ioan: „Am ales decernarea premiilor în ziua inaugurală a WSFF de la Palatul Parlamentului, cel mai mare eveniment cu vinuri şi mâncare din România nu este întâmplătoare. Ne-am dorit ca prin asta să legăm vinul de gastronomie, să oferim un plus de vizibilitate cramelor medaliate şi acces mai facil al consumatorilor către vinurile medaliate. Organizând Gala în interiorul târgului care mai continuă două zile, am dat posibilitatea consumatorului să deguste vinurile medaliate şi nu numai.”

Premiile de excelență GastroArt și Vinul.ro fac parte din proiectul „Identitate Gastronomică Națională” derulat de Asociația Curaj Înainte, proiect finananțat de Primăria Sector 5 prin Centrul de Cultură și Tineret „Ștefan Iordache”. Astfel, unul dintre Premiile de excelență GastroArt, alături de diverse proiecte culinare și vinicole din România, a mers către Editura Cartier pentru volumul „Moldova: Oameni, locuri, bucătărie și vin”, de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov.

...

Precizăm că volumul „Moldova: Oameni, locuri, bucătărie și vin”, de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov a fost lansat acum un an, iar ulterior s-a bucurat de mult succes la târguri de carte și în cadrul mai multor expoziții.

Puteți achiziționa cartea pe shop.cartier.md

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal