Reacția Meat-House la acuzațiile de evaziune fiscală și fals în acte: Confirmă amenda, dar neagă imaginile difuzate de INI (VIDEO)

Reacția Meat-House la acuzațiile de evaziune fiscală și fals în acte: Confirmă amenda, dar neagă imaginile difuzate de INI (VIDEO)

Cardiax-Plus, deținătoarea brandului comercial Meat-House, respinge acuzațiile de evaziune fiscală și falsificarea documentelor contabile. Directorul companiei confirmă perchezițiile din 25 septembrie, dar spune că e prea devreme pentru concluzii. 

„Da, aceste acțiuni (perchezițiile din 25 septembrie 2019 - n.r.) au avut loc. A fost o verificare. Informația a fost prezentată ca un show, dar de fapt a fost o acțiune de control. Au verificat actele, casieria și tot ce este în oficiu. Noi nu ascundem nimic. Au fost și în secția de producere și au verificat. Au luat anumite produse pentru a face analizele de laborator. La aceste produse sunt necesare șapte zile din momentul prelevării pentru a stabili existența anumitor bacterii. Deci, peste șapte zile vor fi rezultatele”, a declarat directorul companiei Cardix-Plus, Oleg Bodașco.

Reprezentanții Cardiax-Plus spun că o parte din imaginile publicate de poliție nu sunt din halele de producere Meat-House. Totodată, referindu-se la faptul că în comunicatul INI se menționează că întreprinderea vizată îşi desfăşoară activitatea în municipiile Chişinău și Bălţi, cei de la Cardiax-Plus spun că au oficii doar în capitală și resping acuzațiile privind falsul în acte și achitarea salariilor în plic.

Publicitate

„Ceea ce au găsit în casierie se confirmă prin cecuri și facturi. Pozele pe care le-au făcut e un aspect, dar mai departe? Banii cum au fost în casierie, așa și au rămas. Salariile se achită pe card. Noi nu avem cash pentru asta. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor trebuie să analizeze totul înainte de a face anumite concluzii. Cei de la INI cred că au prezentat date incorecte. Pentru ca a doua zi să formulezi niște cifre, trebuie mai întâi să analizezi bine”, a mai adăugat Bodașco.

Totuși, antreprenorul confirmă existența amenzii de 2.000.000 de lei, dar spune că ea nu a fost aplicată pentru evaziune fiscală.

„Această amendă de 2.000.000 de lei este, dar acolo este și descifrarea pentru ce anume. Nu e pentru calitate sau ceva anume. Sunt anumite calcule contabile care se trag încă din anul 2012 și sunt legate de bugetul pentru marketing, relațiile în rețea. Evaziune fiscală? Poate așa au formulat, dar în realitate nu e așa. Au fost anumite calcule greșite pe care le-am primit și le-am achitat”, a mai declarat Oleg Bodașco.

La 27 septembrie 2019 Inspectoratul Național de Investigații a anunțat despre deconspirarea unui grup infracțional care a cauzat daune în proporţii deosebit de mari bugetului de stat. Cu două zile înainte ofițerii INI au efectuat percheziții la sediul principal al producătorului de mezeluri şi la domiciliile fondatorilor şi administratorilor. În urma perchezițiilor, ofițerii INI au depistat plicuri cu bani, facturi fiscale anulate, marfă necontabilizată și surplus de materie primă de aproape un milion de lei.

Amintim că în 2017 Meat-House a fost implicat și într-un scandal al mezelurilor alterate. Atunci, Centrul Municipal de Sănătate Publică și Inspectoratul Național de Investigație au anunțat că în depozitul producătorului de mezeluri au fost depistate mezeluri alterate, dar și tone de carne fără acte de proveniență și cu etichete din viitor. De asemenea, au fost depistate și ridicate mijloace bănești necontabilizate în sumă de peste șapte milioane de lei. Aceleași percheziții au scos la iveală mai multe nereguli în procesul de păstrare a cărnii.

Reacția Meat-House a fost atunci că produsele din imaginile publicate de CMSP și INI nu se mai fabricau de companie din anul 2016.

DOC. Meat-House reacționează la scandalul mezelurilor alterate și prezintă documente: Noi nu mai fabricăm produsele din imagini

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal