Portretul penal al șoferiței cu Porsche: A scăpat cu amenzi fiind beată, a stat șase luni la Rusca și s-a ales cu 43 de procese verbale

Portretul penal al șoferiței cu Porsche: A scăpat cu amenzi fiind beată, a stat șase luni la Rusca și s-a ales cu 43 de procese verbale

A fost prinsă beată la volan de nenumărate ori și a ispășit o pedeapsă de câteva luni în penitenciarul de la Rusca. Este vorba de femeia care conducea automobilul Porsche Cayenne în după-amiaza zilei de ieri, la Buiucani. Suspecta a mai avut și alte 43 de procese verbale contraveționale. Informația a fost oferită de șeful interimar al IGP, Gheorghe Balan.

Anterior femeia a fost trasă la răspundere penală de cinci ori, inclusiv la 10 decembrie 2010, pe articolul 287 prin sentința Judecătorie Râșcani. Aceasta a fost eliberată de răspundere penală și i s-a pus amendă de 2.000 de lei, care a fost achitată.

A doua oară, femeia a fost trasă la răspundere penală pentru fapta comisă la 16 mai 2010, când conducea un BMW X5 la intersecția Creangă și Strada Bucuriei. A fost oprită de poliție ca să vadă dacă e beată, însă femeia a refuzat testele solicitate. Ulterior, prin ordonanța Procuraturii Buiucani a fost pornită urmărirea penală și la 16 iulie 2010 femeia a fost amendată cu 3000 de lei, amendă care a fost achitată.

Publicitate

Pe 31 decembrie 2016, femeia, la volanul aceluiași Porsche, a fost prinsă beată la Orhei, cu o concentrație a alcoolului în sânge în volum de 0,89 mg/l, stare avansată de ebrietate. A fost deschisă o cauză penală. Prin sentința Judecătoriei Orhei, în octombrie 2017, ea a fost găsită vinovată și a fost condamnată la închisoare pe un termen de patru luni, cu suspendarea executării sentinței pe un termen de trei ani.

În octombrie 2017, la Chișinău, fiind la volanul aceleiași mașini, care ulterior a avut alte numere de înmatriculare, mașina ei s-a ciocnit cu altă mașină. S-a stabilit că femeia era beată și în acest caz.

În octombrie 2018, femeia a fost condamnată la șase luni de închisoare și a executat pedeapsa cu închisoarea în Penitenciarul de la Rusca. Sentința a fost contestată la Curtea de Apel, care a respins apelul. Ulterior CSJ a declarat inadmisibil recursul.

În perioada 2010 – 2018 – au fost întocmite 43 procese-verbale contravenționale pe numele ei.

Potrivit martorilor oculari, spusele lor fiind confirmate și de oamenii legii, în urma accidentului de pe Alba Iulia, acul vitezometrului automobilului Porsche Cayenne se oprise la 130 km/oră.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal