Un șef de la Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări (VIDEO)

Un șef de la Poliția de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări (VIDEO)

Un șef de sector al Poliției de Frontieră riscă până la zece ani de închisoare pentru că ar fi fost implicat într-o contrabandă cu țigări în România. Dosarul penal pe numele șefului de la Poliția de Frontieră a fost trimis în judecată, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Potrivit procurorilor, în perioada iulie-august curent, membrii grupului ar fi trecut peste Prut circa 160 de mii de pachete de țigări, în valoare de patru milioane de lei.

Grupul criminal organizat și-a desfășurat activitatea în perioada anilor 2016-2019, în componența a opt persoane, printre care și un șef de sector al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din Direcția Regională Nord.

Publicitate

Potrivit PCCOCS, aceștia aveau un plan bine determinat de activitate infracțională, caracterizat printr-un grad înalt de coordonare între membrii săi, cu desemnarea rolurilor și funcțiilor membrilor grupului, şi anume: Împachetare a produselor de tutungerie, transportare cu mijloacele de transport spre sectorul prealabil stabilit de pe malul râului Prut, precum și transportarea acestora cu bărci peste apele râului Prut, în România.

La rândul său, șeful de sector al Poliției de Frontieră, pentru înlăturarea obstacolelor la comiterea infracţiunii de contrabandă, avea obligaţia de întocmire a graficului de serviciu privind timpul și locul amplasării patrulei de frontieră pe segmentul deservit.

Procurorii au contestat refuzul judecătorilor, care nu au aplicat sechestru pe bunurile grupului criminal Procurorii au constatat că, doar în perioada iulie –început de august 2019, membrii grupului criminal organizat, au trecut prin contrabandă peste hotarele Republicii Moldova în România, peste apele râului Prut, în raza administrativă a s. Şireuţi, raionul Briceni, produse de tutungerie în cantitate de 160.000 pachete de ţigări, în sumă de 4.000.000 lei.

Pentru ca să asigure confiscarea bunurilor dobândite în timpul săvârşirii infracţiunii de către organizatorul grupului criminal, procurorii au depus la Judecătoria Bălți, Oficiul Central, demersuri privind punerea sub sechestru a bunurilor imobile şi a mijloacelor de transport, în valoare de 4.000.000 lei. Însă, instanţa a respins aceste demersuri. Prin urmare, încheierile au fost contestate de către procurori.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupului criminal organizat riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pentru un termen de la 3 la 10 ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal