Cum vor rezolva candidații la Primăria Chișinău problema parcărilor din oraș

Cum vor rezolva candidații la Primăria Chișinău problema parcărilor din oraș

Cum poate fi soluționată problema parcărilor din orașul Chișinău a fost una dintre întrebările adresate candidaților la funcția de primar al capitalei, în cadrul dezbaterilor electorale de la TVR Moldova. În timp ce unul spune că e nevoie de indentificat locurile pentru parcări, altul vede rezolvarea problemei prin inventarierea celor care parchează în fața blocurilor de locuit, iar celălat susține că arterele din oraș trebuie să fie eliberate de transport prin „lucrări concrete”.

Președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, menționează că în primul rând trebuie descurajată corupția pe segementul parcărilor din Chișinău. „După care trebuie o inventariere a celor care parchează în fața blocului: Au câte două mașini, dintre care una o țin câte o lună. Să fie scoase în afara orașului”, consideră Munteanu. Președintele USB a precizat că anual numărul mașinilor crește cu circa 50 de mii. În prezent, în Chișinău există circa un milion de autoturisme.

La rândul său, Vlad Țurcanu din partea Partidului Popular Românesc a spus că Primăria Chișinău are puteri mari și se poate impune în fața celor care vor să facă afaceri în Chișinău. Acesta susține că problema parcărilor poate fi rezolvată prin semnarea unor contracte cu firme din domeniul privat. Țurcanu mai spune că este necesar ca „toate arterele să fie eliberate de transport prin lucrări concrete: De la Gara de trenuri spre uzina de tractoare. Să se deplaseze pe lângă centru”.

Publicitate

La dezbateri a fost invitat Octavian Țîcu din partea Partidului Unității Naționale, însă acesta a ales să-l trimită în locul său pe un Corneliu Pântea. Referitor la problema parcărilor, Corneliu Pântea a răspuns că este în Chișinău nu prea găsești locuri unde să construiești parcări. „În locurile destinate pentru parcări au fost construite blocuri administrative sau locative. Este chiar o problemă să consturiești o parcare în Chișinău. Soluția este identificarea locurilor pentru parcări. Altă soluție ar fi reamenajarea curților de locuit”, a adăugat Corneliu Pântea de la PUN.

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie atunci când se vor desfășura și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal