Avocatul șoferiței Porsche-ului: Am încercat să-i spun omenește să renunțe la băut. Ziceam: „Ești tânără, ai copil...”

Avocatul șoferiței Porsche-ului: Am încercat să-i spun omenește să renunțe la băut. Ziceam: „Ești tânără, ai copil...”

Avocatul Svetlanei Ungureanu, femeia care este suspectată de provocarea accidentului de le Buiucani, spune că a încercat în repetate rânduri să o facă să renunțe la alcool. Apărătorul Vladimir Covali a povestit, la emisiunea „Deni za dniom” de la Publika TV, că femeia avea perioade în care nu consuma alcool deloc, însă ulterior ceda tentației. 

Vladimir Covali, avocatul Svetlanei Ungureanu, spune că femeia a fost lipsită de permis de conducere în 2017, iar recent l-a primit înapoi, înainte de accidentul de la Poșta Veche.

„Garantez că în timpul accidentului de la Alba Iulia, ea deținea permis de conducere”, a spus apărătorul.

Publicitate

Întrebat de ce crede că femeia picase în mreaja consumului excesiv de alcool, bărbatul spune: „de multe ori mă gândeam la asta”.

„Are 33 de ani, e mai tânără decât fiica mea, mă gândeam de ce bea. Au prins-o la Orhei și o condamnă la un an cu suspendare și i-au spus că îi vor adăuga pedeapsă dacă mai săvârșește un accident. În timpul acestui an cu suspendare, ea mai comite un accident în sectorul Rîșcani, pentru care a fost atrasă la răspundere penală”, a povestit avocatul.

Covali spune că atunci când i-a fost citită sentința de condamnare la penitenciarul de la Rusca, ea a fost arestată din sala de judecată și plasată temporar în Penitenciarul nr. 13.

„Ea a stat închisă șase luni, a fost fizic acolo, am vizitat-o și eu, și părinții ei. Când s-a eliberat, în februarie 2019, am încercat să-i spun omenește să renunțe la această otravă (n.r. - alcool). Din păcate, nu am putut să o influențez”, afirmă Covali.

„Știți, eu încă nu am văzut vreun om alcoolic în viața mea care să nu jure că se lasă de mâine. Ea avea perioade de 2-3 luni în care nu punea niciun strop în gură. Când aflam că a băut, eu încercam să-i spun să mergem la psiholog, la narcolog. Îi spuneam „Tratează-te, ești tânără, ai studii juridice, ai copil”. Ea se uita cu ochi mari și senini la mine și zicea „Da”. Ce pot să fac? Nu pot să o închid în casă, să o bat...”, a mai declarat, la TV, avocatul.

Ultimele informații de la Institutul de Urgență arătau că femeia suspectată de provocarea accidentului de la Buiucani este în stare extrem de gravă la spital, iar medicii au pronosticuri rezervate în privința recuperării ei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal