A fost sau nu beată? Rezultatele expertizei medico-legale a șoferiței Porsche-ului sunt gata

A fost sau nu beată? Rezultatele expertizei medico-legale a șoferiței Porsche-ului sunt gata

Rezultatele expertizei medico-legale, care vor stabili dacă șoferița Porsche-ului, implicată în gravul accident de la Buiucani, era sau nu în stare de ebrietate, sunt gata. Informația a fost confirmată pentru AGORA de șeful Departamentului clinic de Medicină Urgentă. Vasilii Șovgur a refuzat să ne vorbească despre rezultate, menționând că sunt date cu caracter personal. Totodată, informații despre rezultatele expertizei vor fi oferite în cadrul unui briefing de presă în această după-amiază.Între timp, potrivit autoblog.md, care citează sursele sale, gradul de alcoolemie a șoferiței a fost stabilit la 1,28 g/l, adică mult peste gradul avansat prevăzut de lege.

„Informaţia poate fi calificată deocamdată neoficială, de aceea aşteptăm rezultatele analizelor comunicate oficial pentru a o confirma sau infirma”, notează sursa.

Totodată, Vasilii Șovgur, șeful Departamentului clinic de Medicină Urgentă, a declarat pentru AGORA că șoferița Porsche-ului se află în continuare la terapie intensivă, iar starea acesteia a rămas extrem de gravă.

Publicitate

Contactat de AGORA, șeful Direcției Generale Umărire Penală a Poliției, Grigore Moga, a declarat că nu cunoaște rezultatele analizelor medicale.

Citește și: „Suntem rezervați în pronosticuri”. Spitalul de Urgență oferă detalii despre starea șoferiței Porsche-ului și a altor persoane traumatizate în urma accidentului de la Buiucani

AGORA vă va ține la curent cu evoluția acestui caz.

Menționăm că, potrivit legii, pentru gradul minim de ebrietate a fost stabilită o concentraţie de alcool de la 0,3 grame per litru până la 0,5 grame per litru în sânge sau de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul expirat. O stare avansată de ebrietate va fi considerată în cazul depăşirii concentraţiei de alcool de 0,5 g/l în sânge sau de 0,3 mg/l în aerul expirat.

...

Vezi și: Portretul penal al șoferiței cu Porsche: A scăpat cu amenzi fiind beată, a stat șase luni la Rusca și s-a ales cu 43 de procese verbale

Precizăm că în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, un accident teribil s-a produs pe strada Alba Iulia, la intersecție cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Un autoturism de marcă Porsche Cayenne a intrat cu viteză într-un troleibuz. În urma ciocnirii violente, troleibuzul a ajuns pe trotuar.

După coliziune, 20 de pasageri din troleibuz au fost transportați la spital, pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar șoferița a fost transportată în stare gravă la spital.

Amintim că automobilul Porsche, implicat în accidentul de la Buiucani, care a tamponat din plin un troleibuz, ar fi făcut accident și în 2018. Potrivit unui martor de atunci, care a publicat imaginile pe Facebook, femeia care ar fi cauzat accidentul cu peste un an în urmă se afla atunci în stare de ebrietate. Potrivit lui, tot în stare de ebrietate se afla și bărbatul care o însoțea. Nu se cunoaște dacă este vorba de același bărbat care și-a pierdut viața în accidentul de luni, de la Buiucani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal