Starea sănătății victimelor accidentului de la Buiucani: Șoferița dă primele semne de dinamică pozitivă, o altă persoană se află în stare foarte gravă

Starea sănătății victimelor accidentului de la Buiucani: Șoferița dă primele semne de dinamică pozitivă, o altă persoană se află în stare foarte gravă

25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma gravului accident rutier de pe bulevardul Alba Iulia din Chișinău, care s-a produs în după-amiază zilei de luni, 30 septembrie. În prezent, nouă persoane rămân internate în spital, inclusiv șoferița care ar fi provocat accidentul și care avea o alcoolemie de 2,15 g/l în sânge, o cotă apropiată de ceea ce numim comă alcoolică. Starea acesteia rămâne a fi extrem de gravă, însă astăzi medicii au observat primele semne de dinamică pozitivă. Totodată, o altă persoană se află în stare foarte gravă, iar altele șapte persoane au traume de gravitate medie.

UPDATE 15:12 Potrivit Președinției, șoferul troleibuzului, Vasile Secrieru, se află în concediu medical în urma leziunilor și a stresului pe care le-a suferit. Acesta nu a avut nevoie de spitalizare.

Știrea inițială:

Publicitate

„S-au adresat 25 de persoane. Nouă pacienți sunt spitalizați. Din cei nouă este însăși șoferița, care e într-o stare extrem de gravă. Azi au apărut primele semne de dinamică pozitivă în cazul ei. Altă persoană e într-o stare foarte gravă, și alte 7 persoane se află în gravitate medie. La această oră a intrat în operație o persoană cu o fractură gravă de femur”, a declarat ministra Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, Ala Nemerenco, precizând că îngrijirea medicală a victimelor accidentului este gratuită.

Starea șoferiței

Deși doctorii au constatat semne de evoluție pozitivă, starea Svetlanei Ungureanu rămâne a fi extrem de gravă.

„În starea în care ea se află nu pot spune dacă suferea de alcoolism. Nu se poate discuta cu ea, e în stare critică. Are politraumatism masiv, nu există practic niciun organ care nu a fost afectat”, a declarat Ala Nemerenco.

Afirmațiile au fost făcut la ședința Guvernului de miercuri.

Citește și: Portretul penal al șoferiței cu Porsche: A scăpat cu amenzi fiind beată, a stat șase luni la Rusca și s-a ales cu 43 de procese verbale

Precizăm că, în urma accidentului, un bărbat a decedat pe loc. Acesta era pasager al mașinii.

Menționăm că în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, un accident teribil s-a produs pe strada Alba Iulia, la intersecție cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Un autoturism de marcă Porsche Cayenne a intrat cu viteză într-un troleibuz. În urma ciocnirii violente, troleibuzul a ajuns pe trotuar.

După impact, 20 de pasageri din troleibuz au fost transportați la spital, pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar șoferița a fost transportată în stare gravă la spital.

Amintim că automobilul Porsche, implicat în accidentul de la Buiucani, care a tamponat din plin un troleibuz, ar fi făcut accident și în 2018. Potrivit unui martor de atunci, care a publicat imaginile pe Facebook, femeia care ar fi cauzat accidentul cu peste un an în urmă se afla atunci în stare de ebrietate. Potrivit lui, tot în stare de ebrietate se afla și bărbatul care o însoțea. Nu se cunoaște dacă este vorba de același bărbat care și-a pierdut viața în accidentul de luni, de la Buiucani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal