„După ce nu s-a confimat situația la casa de copii de la Buiucani, s-a mers la o a doua școală auxiliară pentru copii, de pe strada Lomonosov. Psihologii au discutat cu copiii, au mers să vadă ce este acolo, dar nu s-a confirmat informația”, a spus Nemerenco.

Ministra afirmă că persoana care a furnizat informația pentru postarea de pe Facebook a fost invitată pentru discuție. „Ea a confirmat că nu este prima sursă, auzind asta de la altcineva. Am rugat ca grupul de specialiști să meargă și la centrul de reabilitare a copiilor cu vârstă fragedă, în aceeași zonă. Comisia se află acum acolo”, a mai adăugat ministra.

Nemerenco a făcut un îndemn către populație: „Atunci când postăm ceva, să verificăm informația și să dăm niște indici mai corecți. Nu sunt împotrivă să fim alertați, însă haideți să oferim informație mai exactă”, a cerut șefa de la Sănătate.


O postare pe Facebook, devenită virală în seara zilei de marți, acuza angajații unui orfelinat din sectorul Buiucani din Capitală că ar abuza copiii care se află în grija lor. Autoarea postării susținea că angajatele casei de copii îi bat pe pici cu capurile de masă, îi închid pe copii la toaletă și îi scufundă cu capurile în apă. În postare se spune că ar fi vorba despre orfelinatul cu nr. 13 de la Buiucani, instituție care, de fapt, nu există. Chiar și așa, pretura Buiucani și Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei s-a autosesizat pe marginea cazului.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!