Spitalul de Urgență: Starea șoferiței nu s-a îmbunătățit, iar alte opt persoane nu prezintă schimbări negative

Spitalul de Urgență: Starea șoferiței nu s-a îmbunătățit, iar alte opt persoane nu prezintă schimbări negative

După teribilul accident rutier produs pe strada Alba Iulia, nouă persoane rămân internate la Spitalul de Urgență din Chișinău, inclusiv șoferița autoturismului Porsche Cayenne, care a provocat tragedia. Starea femeii rămâne extrem de gravă, iar celelalte opt persoane nu au nicio schimbare negativă și continuă tratamentul, anunță vicedirectorul medical al Spitalului de Urgență, Igor Curov.

„Toți nouă pacienți rămân spitalizați. Femeia de 51 de ani, care s-a aflat în secția reanimare, a fost transferată în clinica de profil, iar starea ei este de gravitate medie. Altă femeie, de 38 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală: Starea ei corespunde volumului de operație”, a spus Igor Curov.

Potrivit lui Igor Curov, starea șoferiței rămâne extrem de gravă. În timp ce ministra Sănătății, Ala Nemerenco, spune că femeia dă semne de dinamică pozitivă, Igor Curov menționează că, după intervenția chirurgicală suportată, femeia prezintă indici vitali mai stabili, însă medicul nu pot spune că asta este ameliorare pozitivă. Igor Curov a precizat că șoferița urmează să mai suporte încă o intervenție chirurgicală complicată.

Publicitate

Referitor la gradul de alcoolemie depistat la femeia care conducea autoturismul, vicedirectorul medical subliniează că nivelul de peste două promile înseamnă stare avansată de alcoolism. Însă medicul nu a putut spune cât alcool ar trebui să consume o persoane pentru a prezenta un astfel de nivel de alcool în sânge. „Sunt indicatori individuali. Depinde de starea organismului. Concentrația de sânge, starea ficatului și alți factori”, a explicat Igor Curov.

Menționăm că în după-amiaza zilei de luni, 30 septembrie, un accident teribil s-a produs pe strada Alba Iulia, la intersecție cu strada Onisifor Ghibu din sectorul Buiucani al capitalei. Un autoturism de marcă Porsche Cayenne a intrat cu viteză într-un troleibuz. În urma ciocnirii violente, troleibuzul a ajuns pe trotuar. După impact, circa 20 de pasageri au fost transportați la spital, pasagerul din mașină a decedat la fața locului, iar șoferița a fost transportată în stare gravă la spital.

Amintim că automobilul Porsche, implicat în accidentul de la Buiucani, care a tamponat din plin un troleibuz, ar fi făcut accident și în 2018. Potrivit unui martor de atunci, care a publicat imaginile pe Facebook, femeia care ar fi cauzat accidentul cu peste un an în urmă se afla atunci în stare de ebrietate. Potrivit lui, tot în stare de ebrietate se afla și bărbatul care o însoțea. Nu se cunoaște dacă este vorba de același bărbat care și-a pierdut viața în accidentul de luni, de la Buiucani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal