„Procurorul este o figură cheie în Justiție și încrederea cetățenilor în Justiție nu trebuie să fie la nivelul la care e acum. Suntem convinși că o reformă adevărată trebuie să sporească încrederea poporului în această persoană. Acum în coaliție e o luptă pentru această funcție și pentru cel ce o va ocupa. A avut loc o capturare politică a funcției de procurorului general. Persoana care va fi aleasă se va supune majorității parlamentare”, a declarat parlamentarul Denis Ulanov.

Amintim că în septembrie curent, Guvernul și Parlamentul au aprobat modificările la Legea cu privire la Procuratură. Acestea se referă în principal la procedura de numire a procurorului general și extinderea numărului membrilor Consiliului Superior al Procurorilor.

Acum un an Partidul Democrat anunța că vrea ca judecătorii din Republica Moldova să fie aleși de popor. Anunțul a fost făcut de liderul de atunci al formațiunii, Vlad Plahotniuc, care argumenta necesitatea acestui lucru, la fel, pentru a spori nivelul de încredere al populației în Justiție. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!